info@example.com

Σχετικά Άρθρα

Οι μόνες εξειδικευμένες υπηρεσίες Trauma & Digital Parenting Coaching στην Ελλάδα!

Title Image

Blog

Αγαπητό Traumahelp: Το αγόρι μου με αγαπάει, αλλά δεν είναι αρκετά στοργικός

Μια εξομολόγηση στο Traumahelp την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αγαπητό Traumahelp,

Κουράστηκα να νιώθω, πως κάνω περισσότερη προσπάθεια στην σχέση μας απ ότι εκείνος…

Βρίσκομαι σε μια σχέση τριών ετών με το αγόρι μου, όπου τον τελευταίο χρόνο η σχέση μας είναι από απόσταση. Έχουμε και οι δυο ολοκληρώσει τις σπουδές μας και τον περισσότερο καιρό, πιστεύω πως έχουμε μια υγιή, στοργική και γεμάτη σεβασμό σχέση. Ωστόσο σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί, ένα ζήτημα έρχεται συνεχώς στην επιφάνεια: Εγώ είμαι ένα άτομο εκφραστικό και συναισθηματικό, που λατρεύω την προσοχή και τη στοργή, ενώ εκείνος παρόλο που μου λέει πως με αγαπάει, είναι πιο συγκρατημένος και όχι τόσο εκδηλωτικός.

Προσπαθώ να δείχνω κατανόηση σε αυτό το ζήτημα και κοιτάω τις μικρές λεπτομέρειες -είναι το πιο αξιόπιστο άτομο που γνωρίζω και με φροντίζει με πολλούς διακριτικούς τρόπους. Παρ’ολα αυτά μερικές φορές αυτό δεν είναι πάντα αρκετό, πράγμα που με θυμώνει, αφού νιώθω πως κάν περισσότερη προσπάθεια στην σχέση μας εγώ απ’ ότι εκείνος -ακόμα και αν εκτιμώ το πόσο προσπαθεί.

Έχουμε ξεπεράσει αυτό το ζήτημα πολλές φορές και η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά υπάρχει βελτίωση, όμως ο τσακωμός επανέρχεται. Θέλω να είμαι μια καλή σύντροφος για εκείνον και να έχω λογικές προσδοκίες, για τα δεδομένα του. Παρ’όλα αυτά δεν σημαίνει πως θέλω να ζήσω μια ζωή που να ελπίζω συνέχεια, πως ο σύντροφός μου θα γίνει λίγο πιο ρομαντικός.

Το τελευταίο διάστημα, βρίσκομαι αντιμέτωπη με αισθήματα άγχους, μοναξιάς και κατάθλιψης, τα οποία έχω αναφέρει στον σύντροφό μου για να με στηρίξει. Δείχνει ανήσυχος και μου λέει πως θέλει να με βοηθήσει, αλλά δεν ξερει πως. Για μένα σημαίνει πολλά το γεγονός πως θέλει να με βοηθήσει, αλλά θέλω να βρει τον κατάλληλο τρόπο να με στηρίξει. Τόσο γιατί θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν ήταν πιο φροντιστικός, όσο γιατί θα μείωνε το άγχος του ως σύντροφος να προσφέρει σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Με ποιόν τρόπο μπορούμε να διευθετήσουμε αυτό το ζήτημα με κάποιον θετικό τρόπο; Έχετε κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που θα μπορούσατε να του δώσετε σχετικά με το να είναι πιο υποστηρικτικός σύντροφος σε κάποιον που βρίσκεται σε συναισθηματική σύγχυση;

 

Αγαπητή,

Καταλαβαίνω πως νιώθεις και τη σύγχυση στην οποία βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Είναι πράγματι πολύ σημαντικό να εισπράττεις αγάπη και στοργή από το σύντροφο σου. Θυμήσου όμως πως κάθε άνθρωπος δείχνει την αγάπη με το δικό του μοναδικό τρόπο. Θυμήσου πως βρίσκεται στο πλάι σου έμπρακτα και προσπαθεί κάθε φορά που τον χρειάζεσαι. Αντίστοιχα και εσύ είναι πολύ λογικό και επιθυμητό να ακούς τις ανάγκες σου και να θέλεις να βιώσεις την αγάπη, όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί. Όμως σκέψου πως οι σχέσεις είναι δυαδικές και για να ανθίσουν χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο. Κάθε φορά που νιώθεις πως δεν είσαι ψυχικά γεμάτη να το επικοινωνείς ευθέως με διάλογο, όχι με εντάσεις. Παρ’ όλα αυτά να διεκδικείς τα “θέλω” σου. Αντίστοιχα και ο σύντροφος σου, θα πρέπει να προσπαθήσει να δείξει την αγάπη του για εσένα ελεύθερα, χωρίς όμως να νιώθει πίεση να γίνει κάποιος που δεν είναι. Άλλωστε, και οι δύο έχετε δώσει πολλά σε αυτή τη σχέση. Δώστε λίγο χρόνο ακόμη και όλα θα φτιάξουν. Αν από κοινού νιώθετε πως πρέπει να υποστηρίξετε τη σχέση σας με έναν εναλλακτικό τρόπο, θα σε συμβούλευα να δοκιμάσετε τη θεραπεία ζεύγους. Μια διαδικασία μέσα από την οποία θα γίνει καλύτερα η επικοινωνία μεταξύ σας και θα ακουστούν ανοιχτά τα θέλω σας. Ίσως έτσι να “γνωρίσετε” καλύτερα ο ένας τον άλλον. Αν νιώθεις πως αξίζει, προσπάθησε γι αυτή τη σχέση και θα δεις πως όλα θα είναι καλύτερα σε λίγο καιρό.