Tι είναι το Trauma Coaching;
Το Trauma Recovery Coaching, σε βοηθάει να αναπτύξεις στρατηγικές και ένα προσανατολισμένο πλάνο δράσης για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Μπορεί να σκέφτεσαι «τι σχέση έχουν οι στόχοι με την αποκατάσταση του τραύματος, αυτά έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δεν έχουν βαθιές εσωτερικές πληγές».
Ε λοιπόν..όχι! Ο καθένας μας έχει στόχους, πράγματα στη ζωή που θέλει να πετύχει. Για κάποιους μπορεί να είναι εξασφάλιση μιας καλύτερης δουλειάς, για άλλους η υιοθέτηση πιο υγιών επιλογών ή η αναζήτηση των αληθινών τους ταλέντων και δυνατοτήτων. Για τους βαθιά πληγωμένους και τραυματισμένους ανθρώπους, οι στόχοι είναι εξίσου ιδιαίτερα σημαντικοί. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί στο εδώ και τώρα και να δούμε με ποιον τρόπο τα περιστατικά και οι καταστάσεις του παρελθόντος σε επηρεάζουν ακόμα «στο σήμερα». Αυτή συνειδητοποίηση είναι το κλειδί για την ανάκαμψη από το τραύμα και ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο.
Τι είναι η Κλινική Εγκληματολογία;
Η Εγκληματολογία είναι ένας επαγγελματικός κλάδος με διάφορες εξειδικεύσεις. Η Κλινική Εγκληματολογία είναι μία από αυτές.Η Κλινική Εγκληματολογία και η Ιατροδικαστική Ψυχιατρική είναι συμπληρωματικά επαγγέλματα που ανήκουν στον κλάδο της Ιατρικής. Ο Κλινικός Εγκληματολόγος είναι ο μόνος επαγγελματίας στο ιατροδικαστικό σύστημα που έχει τα προσόντα να λειτουργεί ταυτόχρονα ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και ως νομικός εμπειρογνώμονας.
Ο ρόλος του Κλινικού Εγκληματολόγου είναι να διερευνά και να αξιολογεί κριτικά μεσα απο διαγνωστικές συνεδρίες τις ψυχικές λειτουργίες: α) του εγκληματία β) των ατόμων (ενηλίκων και ανηλίκων) με παραβατική/αποκλίνουσα συμπεριφορά. Επίσης ο Κλινικός Εγκληματολόγος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και δικαστικου πραγματογνώμονα με εκπόνηση σχετικών εκθέσεων προς τις αρμόδιες αρχές σε θύματα εγκλημάτων.
Πώς λειτουργούν οι online συνεδρίες;
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια online συνεδρία με τον/ην θεραπευτή/τριά σας από όπου κι αν βρίσκεστε.
Για να μιλήσετε μαζί του/της διαδικτυακά θα πρέπει να προγραμματίσετε από κοινού μια οnline συνεδρία και να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που θα επιλέξετε.
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον/ην θεραπευτή/τριά μου;
Η επικοινωνία με τον/ην θεραπευτή/τριά σας μπορεί να γίνει στο μέσο που έχετε συναποφασίσει ως δίαυλο επικοινωνίας (για παράδειγμα μέσω email ή skype).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές όπως θέλετε, με βάση τις ανάγκες, τη διαθεσιμότητα και το τι σας εξυπηρετεί καλύτερα.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα του Traumahelp στο info@traumahelp.gr
Είναι το Traumahelp κατάλληλο για εμένα;
Το Traumahelp μπορεί να είναι κατάλληλo για εσάς αν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Aν υπάρχει κάτι που παρεμβαίνει στην ευτυχία σας ή σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε.
Ο coach σας είναι εξειδικευμένος σε θέματα που σχετίζονται με τραυματικές εμπειρίες και τόσο στον online όσο και στον offline κόσμο!
Τι είναι το ηλεκτρονικό τραύμα;
Το ηλεκτρονικό τραύμα είναι ευρύ πεδίο που περιλαμβάνει το τραυματισμό της ψυχικής υγείας ύστερα από έκθεση σε ακραίο, βίαιο ή πορνογραφικό υλικό, εκφοβισμό, απειλές, παρενόχληση, εμμονική παρακολούθηση, αποπλάνηση, δυσφήμιση και κάθε άλλου είδους εκμετάλλευση που μπορεί να λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στο διαδίκτυο (social media/ video games και άλλα) περιλαμβάνεται εξίσου στην κατηγορία του ηλεκτρονικού τραύματος.
Γιατί να συμβαίνει σε μένα αυτό;
Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- από εμάς αντιμετωπίζουμε δικά μας ζητήματα. Κάποια από αυτά μπορεί να φαντάζουν διαχειρίσιμα και κάποια ανυπέρβλητα. Στις πιο δύσκολες συνθήκες (όπως ορίζεται φυσικά υποκειμενικά το δύσκολο) μπορεί να αναρωτήθουμε “γιατί σε μένα”; Αυτό που χρειάζεται να αναλογιστούμε και να θυμόμαστε ότι ακόμα και στη φύση το υγιές και ψηλό δέντρο για να φτάσει σε τόσο ύψος, έχει και το ίδιο βάθος μέσα στη γη χωρίς
φως και χωρίς αέρα. Κάπως έτσι είναι και η ζωή. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε ή να πετύχουμε τους στόχους μας, θα βιώσουμε απρόβλεπτα γεγονότα, τα οποία άλλοτε θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και άλλοτε πιο δύσκολη, γιατί; Γιατί έτσι είναι η ζωή και η προσπάθεια είναι αυτή που ορίζει τη δύναμή μας.
Γιατι νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά;
Άλλο τι νιώθεις και άλλο το ισχύει! Πολλές φορές εξαιτίας αρνητικών σκέψεων που κάνει κάποιος, δηλαδή σκέψεις μη ρεαλιστικές επηρεάζεται το συναίσθημα αρνητικά και μετά η συμπεριφορά σε οδηγεί σε λάθος τρόπους επίλυσης της όποιας κατάστασης. Έχεις παγιδευτεί λοιπόν σε έναν φαύλο κύκλο που δεν μπορεί να σπάσει με αποτέλεσμα να μην μπορείς να είσαι λειτουργικός. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα αίτια, ποια είναι η λύση και ποιο το πρόβλημα.
Γιατι όλοι με κριτικάρουν;
Εδώ μιλάμε για υγιή όρια που πρέπει να τεθούν στις σχέσεις σου,εάν δεν μπορέσεις να επικοινωνήσεις τα θέλω σου τότε είναι σαν να αποδέχεσαι τα θέλω και τους όρους του άλλου. Θυμήσου ότι η κριτική που δέχεσαι από κάποιον άλλον, είναι απλά ο τρόπος που συμπεριφέρεται εκείνος στον ίδιο του τον εαυτό. Μην νιώθεις ενοχές και μην μάχεσαι για να πείσεις για κάτι που δεν είσαι. Ο τρόπο όμως που θα απαντήσεις στην οποία κριτική είναι και αυτό που σε καθορίζει.
Ο σκοπός μας
Διανύουμε μια ψηφιακή εποχή, μια κοινωνική πραγματικότητα στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε δεδομένη την παρουσία μας στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι ότι καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε και νέους κινδύνους. Κίνδυνοι που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο επεκτείνονται στον ψηφιακό κόσμο και αντίστροφα, μια απειλή στον κυβερνοχώρο μπορεί να έχει επιπτώσεις στον φυσικό κόσμο.
Το Traumahelp και το σύνολο των ατόμων που απαρτίζουν το προσωπικό του είναι προσανατολισμένο στην επούλωση και αποκατάσταση αυτού του ηλεκτρονικού τραύματος. Ο όρος ηλεκτρονικό τραύμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα φαινόμενα ψυχολογικού τραύματος μετά από έκθεση σε ακραίο και βίαιο πορνογραφικό υλικό, σε εκβιασμούς, απειλές και παρενοχλήσεις, σε εμμονική παρακολούθηση ή διαδικτυακή αποπλάνηση, αλλά και σε κάθε είδους εκμετάλλευση, καθώς και το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο (social media/video games/selfie syndrome). Ο όρος , μάλιστα, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιείται όχι μόνο στην κοινωνική, αλλά και στην ψυχολογική επιστήμη και συμβουλευτική.
Στο Traumahelp, παρέχουμε εξατομικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης για τα άτομα που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες. Δεν υπάρχει καμία διάκριση – παρέχουμε υπηρεσίες σε όλους, προσφέροντας μια ποικιλία υπηρεσιών που κυμαίνονται από την καθοδήγηση στη διαχείριση τραυματικών εμπειριών, μέχρι τη συμβουλευτική για γονείς, παιδιά και οικογένειες.