info@example.com

Σχετικά Άρθρα

Οι μόνες εξειδικευμένες υπηρεσίες Trauma & Digital Parenting Coaching στην Ελλάδα!

Οι Υπηρεσίες μας

Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, με γνώμονα την κλινική εικόνα και αξιολόγηση όλων των ψυχικών προβλημάτων θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να επουλώσεις τα ψυχικά τραύματα σε ένα ασφαλές πλαίσιο για εσένα, χωρίς επίκριση με αποδοχή, αυθεντικότητα και ενσυναίσθηση.

Συμβουλευτική Γονέων

Το δύσκολο έργο στο ρόλο των γονιών και τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τα παιδιά, έρχεται να ενισχύσει η συμβουλευτική θεραπεία γονέων. Κανένας δεν είναι εφικτό να αποτελέσει τον τέλειο γονιό αλλά αυτό που αρκεί είναι να κάνει το παιδί του ευτυχισμένο. Στη συμβουλευτική θεραπεία προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των προκλήσεων που συναντούν οι γονείς σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού, επιθετική συμπεριφορά, εκφοβισμό, αντικοινωνικότητα, άγχος, διατροφικές ανωμαλίες, απομόνωση και άλλα. Ωστόσο συμβάλλει σημαντικά και στα δύσκολα θέματα περί διαζυγίου, θανάτου ή ασθένειας με αποτελεσματικό τρόπο.

Συμβουλευτική Οικογένειας

Η οικογενειακή θεραπεία ξεκινά αρχικά για την επίλυση ενός προβλήματος που προέρχεται φαινομενικά από ένας μέλος της οικογένειας. Στη συνέχεια όταν γίνει αντιληπτό πως το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και ανησυχεί και άλλα μέλη θα αρχίσει η προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων της οικογένειας. Τα ζητήματα αφορούν συνήθως περιπτώσεις παραβατικότητας, εθισμού, απώλειας οικείου προσώπου και ανυπαρξία ελέγχου και ορίων στα παιδιά. Ο ψυχοθεραπευτής προσπαθεί να αναπτύξει τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων με στόχο να θεραπευτούν τα τραύματα και να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός στην οικογένεια.

Coaching

Το coaching είναι φανερά επηρεασμένο από τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη. Ο coach προσπαθεί να αντλήσει πληροφορίες μέσω ερωτήσεων και να οδηγήσει τον coachee στην αλήθεια που κρύβει εντός του. Δεν αναζητούνται πληροφορίες και τραύματα του παρελθόντος αντίθετα δίνεται έμφαση σε στόχους που αφορούν το παρόν και το μέλλον. Βασικό μέλημα του coach είναι η αυτοβελτίωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του coachee που θα τον βοηθούν να πετυχαίνει τους στόχους τους σε όλη την πορεία της ζωής του.

Ηλεκτρονικό Τραύμα

Το διαδίκτυο αποτελεί τον 21ο αιώνα το πεδίο στο οποίο κατεξοχήν αναπτύσσονται οι σχέσεις των ανθρώπων, οι εργασίες τους, η επικοινωνία και πολλές από τις δραστηριότητές τους. Ως εκ τούτου, καθίσταται “προνομιακό πεδίο” για την έκθεση του ατόμου σε τραυματικές εμπειρίες για τον ψυχισμό του -όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα περιβάλλοντα που συμμετέχει.
Το ηλεκτρονικό τραύμα προκύπτει ύστερα από την έκθεση του ατόμου σε κάθε είδους βία, εκμετάλλευση ή απάτη που μπορεί να λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο (ακραίο, βίαιο ή πορνογραφικό υλικό, εκφοβισμό, απειλές, παρενόχληση, εμμονική παρακολούθηση, αποπλάνηση, δυσφήμιση, οικονομική απάτη). Επίσης ο εθισμός στο διαδίκτυο (social media/ video games και άλλα) περιλαμβάνεται εξίσου στην κατηγορία του ηλεκτρονικού τραύματος.
Στο Traumahelp παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και αποκατάστασης του ατόμου που έχει υποστεί ηλεκτρονικό τραύμα. Οι υπηρεσίες παρέχονται ατομικά, ομαδικά και online.

Wellness Mentor-ship

Υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει αφήσει πίσω τον εαυτό του, ότι δεν έχει επενδύσει στην αυτό-φροντίδα του. Ενδεχομένως να μην το έχει καταλάβει η ίδια ή ο ίδιος και να το επισημαίνει ο θεραπευτής του ή ο κύκλος του, οι οικείοι της/ του. Σε αυτή την περίπτωση, ο lifestyle & wellness μέντορας αναλαμβάνει να βοηθήσει το άτομο να ξαναβρεί την όρεξη και την έμπνευση να φροντίσει τον εαυτό του, να θέσει προτεραιότητες καθημερινότητας και να μπορεί να απολαύσει μικρές και μεγαλύτερες χαρές. Το κυνήγι της ευεξίας είναι μια τέχνη που μπορεί να καλλιεργηθεί.

Κλείστε Ραντεβού Online

Ιδρύτρια Traumahelp

«Μερικές φορές η καρδιά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταλάβει αυτό που ήδη γνωρίζει το μυαλό»