info@example.com

Σχετικά Άρθρα

Το Μοναδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ηλ/κού Τραύματος στην Ελλάδα!

Οι Υπηρεσίες μας

Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, με γνώμονα την κλινική εικόνα και αξιολόγηση όλων των ψυχικών προβλημάτων θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να επουλώσεις τα ψυχικά τραύματα σε ένα ασφαλές πλαίσιο για εσένα, χωρίς επίκριση με αποδοχή, αυθεντικότητα και ενσυναίσθηση.

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ένας κλάδος της Ψυχολογίας που έχει ως στόχο να βρει ο θεραπευόμενος τον εαυτό του και να “σηκωθεί” ξανά και ακόμη πιο δυνατός. Καθοδηγητής σε αυτή τη διαδρομή είναι ο ψυχοθεραπευτής, που βοηθά να διαμορφωθεί η εσωτερική πληρότητα του ατόμου εξ αρχής. Χρησιμοποιείται κυρίως για διαπροσωπικά θέματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, άγχος, κατάθλιψη, ίλιγγοι, ψυχοσωματικά συμπτώματα καθώς και στην υποστήριξη ατόμων με αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο. Βασικό θεμέλιο για τις συνεδρίες και την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία μεταξύ ψυχολόγου και θεραπευόμενου.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία απαρτίζεται συνήθως από 5 έως 12 άτομα με κοινά κοινωνικά στοιχεία. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που παρέχει, είναι η σύνδεση που αποκτούν οι θεραπευόμενοι μέσω των κοινών σκέψεων, επιθυμιών και προβλημάτων που τους καθιστούν ομάδα. Ταυτόχρονα προάγεται η κοινωνικοποίηση και η αλληλεγγύη διότι εκτός των ψυχοθεραπευτών, προσπαθεί ο ένας ασθενής να γίνει αρωγός για τον άλλο με βάση τις δικές του εμπειρίες.

Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους βοηθάει όλα τα ζευγάρια να ενισχύσουν την επικοινωνία τους και να επιλύσουν συγκρούσεις ομαλά, ώστε να βελτιώσουν τη σχέση τους. Παρέχεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους για να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα όπως : απιστία, ανατροφή παιδιών, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλικές δυσκολίες, κατάχρηση ουσιών και γενικά θέματα που πυροδοτούν τον θυμό μεταξύ του ζεύγους.

Συμβουλευτική Γονέων

Το δύσκολο έργο στο ρόλο των γονιών και τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τα παιδιά, έρχεται να ενισχύσει η συμβουλευτική θεραπεία γονέων. Κανένας δεν είναι εφικτό να αποτελέσει τον τέλειο γονιό αλλά αυτό που αρκεί είναι να κάνει το παιδί του ευτυχισμένο. Στη συμβουλευτική θεραπεία προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των προκλήσεων που συναντούν οι γονείς σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού, επιθετική συμπεριφορά, εκφοβισμό, αντικοινωνικότητα, άγχος, διατροφικές ανωμαλίες, απομόνωση και άλλα. Ωστόσο συμβάλλει σημαντικά και στα δύσκολα θέματα περί διαζυγίου, θανάτου ή ασθένειας με αποτελεσματικό τρόπο.

Συμβουλευτική Οικογένειας

Η οικογενειακή θεραπεία ξεκινά αρχικά για την επίλυση ενός προβλήματος που προέρχεται φαινομενικά από ένας μέλος της οικογένειας. Στη συνέχεια όταν γίνει αντιληπτό πως το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και ανησυχεί και άλλα μέλη θα αρχίσει η προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων της οικογένειας. Τα ζητήματα αφορούν συνήθως περιπτώσεις παραβατικότητας, εθισμού, απώλειας οικείου προσώπου και ανυπαρξία ελέγχου και ορίων στα παιδιά. Ο ψυχοθεραπευτής προσπαθεί να αναπτύξει τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων με στόχο να θεραπευτούν τα τραύματα και να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός στην οικογένεια.

Coaching

Το coaching είναι φανερά επηρεασμένο από τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη. Ο θεραπευτής προσπαθεί να αντλήσει πληροφορίες μέσω ερωτήσεων και να οδηγήσει τον coachee στην αλήθεια που κρύβει εντός του. Δεν αναζητούνται πληροφορίες και τραύματα του παρελθόντος αντίθετα γίνεται επικέντρωση σε στόχους που αφορούν το παρόν και το μέλλον. Βασικό μέλημα του coach είναι η αυτοβελτίωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του coachee που θα τον βοηθούν να πετυχαίνει τους στόχους τους σε όλη την πορεία της ζωής του.

Online Ψυχοθεραπεία

Η online ψυχοθεραπεία δεν στερείται τίποτα από την δια ζώσης, η αμεσότητα και η ασφάλεια είναι ακριβώς η ίδια. Αναπτύχθηκε ιδιαίτερα για να εξυπηρετήσει άτομα τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω έλλειψης χρόνου, απόστασης, ή ζητημάτων που σχετίζονται με αισθητηριακές αναπηρίες και νοσήματα, να ξεκινήσουν θεραπεία. Επιφέρει ισάξια αποτελέσματα, λειτουργεί με δωρεάν διαδικτυακά μέσα και ενθαρρύνει άτομα σε κλειστές κοινωνίες που το είχαν πολλά χρόνια ανάγκη να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία δίχως να κατακριθούν.

Αξιολόγηση

Η κλινική αξιολόγηση είναι ουσιαστικά η απόσπαση πληροφοριών με τη μορφή λήψης του ιστορικού από τον ασθενή καθώς και η παρατήρηση της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Με τον τρόπο αυτό, ο ψυχολόγος αντιλαμβάνεται πως πρέπει να προσεγγίσει το θεραπευόμενο καθώς και την τακτική που θα ακολουθήσει για να ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία. Μέσω της αξιολόγησης λοιπόν ο ψυχολόγος έχει τη δυνατότητα να φέρει στην επιφάνεια όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του ασθενή που μπορούν να συμβάλλουν και στην αλλαγή του.

Αποκατάσταση

Μετά το πέρας της ψυχοθεραπείας μεγάλο ποσοστό των θεραπευόμενων είναι καλύτερα σε σχέση με άλλους που δεν ξεκίνησαν ποτέ συνεδρίες. Κατανοούν σε βάθος τους συνανθρώπους τους, αρχίζουν να αγαπούν τον εαυτό τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, παύουν να φοβούνται την ανάληψη ευθυνών και διαχειρίζονται πλέον τα συναισθήματά τους είτε τα αρνητικά είτε τα θετικά. Το βασικότερο όμως είναι πως αποδέχονται οτιδήποτε έχει συμβεί στο παρελθόν αφού συνειδητοποιούν ότι πλέον δε δύνανται να το αλλάξουν. Με τον καιρό επομένως ο θεραπευόμενος αποκτά μια οπτική αισιοδοξίας, η οποία δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Ηλεκτρονικό Τραύμα

Το διαδίκτυο αποτελεί τον 21ο αιώνα το πεδίο στο οποίο κατεξοχήν αναπτύσσονται οι σχέσεις των ανθρώπων, οι εργασίες τους, η επικοινωνία και πολλές από τις δραστηριότητές τους. Ως εκ τούτου, καθίσταται “προνομιακό πεδίο” για την έκθεση του ατόμου σε τραυματικές εμπειρίες για τον ψυχισμό του -όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα περιβάλλοντα που συμμετέχει.
Το ηλεκτρονικό τραύμα προκύπτει ύστερα από την έκθεση του ατόμου σε κάθε είδους βία, εκμετάλλευση ή απάτη που μπορεί να λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο (ακραίο, βίαιο ή πορνογραφικό υλικό, εκφοβισμό, απειλές, παρενόχληση, εμμονική παρακολούθηση, αποπλάνηση, δυσφήμιση, οικονομική απάτη). Επίσης ο εθισμός στο διαδίκτυο (social media/ video games και άλλα) περιλαμβάνεται εξίσου στην κατηγορία του ηλεκτρονικού τραύματος.
Στο Traumahelp παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και αποκατάστασης του ατόμου που έχει υποστεί ηλεκτρονικό τραύμα. Οι υπηρεσίες παρέχονται ατομικά, ομαδικά και online.

Wellness Mentor-ship

Υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει αφήσει πίσω τον εαυτό του, ότι δεν έχει επενδύσει στην αυτό-φροντίδα του. Ενδεχομένως να μην το έχει καταλάβει η ίδια ή ο ίδιος και να το επισημαίνει ο θεραπευτής του ή ο κύκλος του, οι οικείοι της/ του. Σε αυτή την περίπτωση, ο lifestyle & wellness μέντορας αναλαμβάνει να βοηθήσει το άτομο να ξαναβρεί την όρεξη και την έμπνευση να φροντίσει τον εαυτό του, να θέσει προτεραιότητες καθημερινότητας και να μπορεί να απολαύσει μικρές και μεγαλύτερες χαρές. Το κυνήγι της ευεξίας είναι μια τέχνη που μπορεί να καλλιεργηθεί.

Κλείστε Ραντεβού Online

Ιδρύτρια Traumahelp

«Μερικές φορές η καρδιά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταλάβει αυτό που ήδη γνωρίζει το μυαλό»

Επιστημονικά Υπεύθυνη Traumahelp

«Τα εσωτερικά, ψυχικά τραύματα ματώνουν εξίσου. Η θεραπεία φροντίζει τον ευάλωτο εαυτό μας»