info@example.com

Σχετικά Άρθρα

Title Image

Κέλλυ Ιωάννου

Home  /  Κέλλυ Ιωάννου
Κέλλυ Ιωάννου
Ιδρύτρια Traumahelp
Book appointment
We are here for you

Book appointment

Ονομάζομαι Κέλλυ Ιωάννου και είμαι Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας. Σπούδασα Κλινική Εγκληματολογία στo Hνωμένο Βασίλειο με τιμητικές διακρίσεις και εξειδίκευση στη διαδικτυακή θυματολογία. Ως Διευθύνoυσα Σύμβουλος του CSI Institute και της CyberX, υποστηρίζω θερμά την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων κυβερνοασφάλειας. Ως Κλινική Εγκληματολόγος έχω ειδικευτεί στην αξιολόγηση του ηλεκτρονικού τραύματος από φαινόμενα όπως ο διαδικτυακός εθισμός, ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyber-bullying), η διαδικτυακή παρενόχληση και η μη συναινετική διανομή προσωπικού υλικού. Ως Trauma Coach ενθαρρύνω τα άτομα να ανακαλύψουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. 

Specialty Ιδρύτρια Traumahelp
Degrees Clinical Criminologist PhD, MSc | Θεραπεία Οικογενειακού Τραύματος | Certificate in Coaching - AC Accredited | Διαχείριση Διαζυγίου - Χωρισμού Γονέων
Work Days - "Κατόπιν Ραντεβού" Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή

Αρκετά χρόνια πριν, διαγνώστηκα με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Ωστόσο, η διάγνωση αυτή δεν ήταν τόσο απλή. Πήρε μήνες στους γιατρούς μου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα. Πήγαινα από γιατρό σε γιατρό και κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει από πού προέρχονται οι πονοκέφαλοί μου, οι ζαλάδες και τα ξεσπάσματα.

Μερικούς μήνες αργότερα μου συνταγογράφησαν Xanax. Προς έκπληξή μου οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες και τα νεύρα υποχώρησαν αλλά μέσα μου ένιωθα
ένα τεράστιο κενό. Το Xanax σε κάνει να νιώθεις προσωρινά καλά. Η ηρωίνη το ίδιο. Το ότι κάτι σε κάνει να νιώθεις προσωρινά καλά, δε σημαίνει αυτόματα όμως ότι είναι καλό για εσένα. Στην πραγματικότητα είναι μία ηδονιστική προσέγγιση ελαχιστοποίησης ή περιορισμού οποιασδήποτε δυσάρεστης
κατάστασης και ενίσχυσης του αισθήματος της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης η οποία σταδιακά σε οδηγεί σε περισσότερο άγχος και πόνο.

Την ημέρα που έφθασα σε αυτή τη συνειδητοποίηση αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα της ψυχικής υγείας μέσα από τις σπουδές μου στην Κλινική Εγκληματολογία και αργότερα με την εκπαίδευση μου στο Τrauma Coaching.

Τι έμαθα

Μου πήρε αρκετό χρόνο για να συνειδητοποιήσω γιατί ένιωθα τόσο αγχωμένη. Στην πραγματικότητα, δεν καταλάβαινα καν ότι ήμουν αγχωμένη μέχρι που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα υγείας που συνδέονταν άμεσα με το άγχος μου. Δεν ήξερα ότι το άγχος ήταν μία αληθινή κατάσταση.

Προφανώς και γνώριζα ότι το άγχος υπάρχει, αλλά δεν ήξερα τίποτα παραπάνω για τις αγχώδεις διαταραχές και ότι ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία μας. Αυτό που τελικά συνειδητοποίησα ήταν ότι το άγχος το δημιουργούσα ΜΟΝΗ ΜΟΥ.

Άρχισα σιγά σιγά να ενώνω τα κομμάτια του παζλ. Άρχισα να αναγνωρίζω τα πράγματα εκείνα που συνέβαλαν στο άγχος μου και τελικά κατάλαβα ότι το άγχος αναπτύσσεται στον εγκέφαλο.

Τα 3 πράγματα που έμαθα για τον εαυτό μου

  • Αδιαφορούσα για την ψυχική μου υγεία (γιατί δεν ήξερα τι άλλο μπορούσα να κάνω καλύτερα)
  • Δεν απολάμβανα τη ζωή μου (γιατί επικεντρωνόμουν σε λάθος πράγματα)
  • Ήμουν κολλημένη στο παρελθόν μου και ανησυχούσα υπερβολικά πολύ για το μέλλον μου

Γι’ αυτό και έπρεπε να μάθω να ζω στο τώρα.

Τι σημαίνει να ζεις τη στιγμή

  • Σταματάς να ελέγχεις το μέλλον
  • Μαθαίνεις να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους για το παρελθόν
  • Eίσαι ευγνώμων για τη ζωή, καθημερινά.

Μάθετε περισσότερα για εμένα

Η Καλλιόπη Ιωάννου είναι ιδρύτρια του Traumahelp. Eίναι υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Εssex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε Kλινική Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Leicester με τιμητικές διακρίσεις και εξειδίκευση στο φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας και της κυβερνοτρομοκρατίας. Είναι πιστοποιημένη Coach από τον ηγετικό -διεθνή
φορέα «Association for Coaching».

Έχει κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ) καθώς επίσης και στη Διαχείριση Διαζυγίου- Χωρισμού Γονέων.

Ως Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), υποστηρίζει ενεργάκαι θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και την εκπαίδευση, την ενεργοποίηση και την επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Παράλληλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο παρελθόν έχει εργαστεί για 7 χρόνια ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και την κάλυψη φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, το οργανωμένο έγκλημα και το διαδικτυακό έγκλημα. Έχει εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης όπως Huffington Post, SKAI Radio, Αlpha TV, ΕΡΤ TV, enikos.gr και στην εφημερίδα REAL.

Τι είναι η Κλινική Εγκληματολογία;

Η Εγκληματολογία είναι ένας επαγγελματικός κλάδος με διάφορες εξειδικεύσεις. Η Κλινική Εγκληματολογία είναι μία από αυτές.Η Κλινική Εγκληματολογία και η Ιατροδικαστική Ψυχιατρική είναι συμπληρωματικά επαγγέλματα που ανήκουν στον κλάδο της Ιατρικής. Ο Κλινικός Εγκληματολόγος είναι ο μόνος επαγγελματίας στο ιατροδικαστικό σύστημα που έχει τα προσόντα να λειτουργεί ταυτόχρονα ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και ως νομικός εμπειρογνώμονας.

Ο ρόλος του Κλινικού Εγκληματολόγου είναι να διερευνά και να αξιολογεί κριτικά μεσα απο διαγνωστικές συνεδρίες τις ψυχικές λειτουργίες: α) του εγκληματία β) των ατόμων (ενηλίκων και ανηλίκων) με παραβατική/αποκλίνουσα συμπεριφορά. Επίσης ο Κλινικός Εγκληματολόγος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και δικαστικου πραγματογνώμονα με εκπόνηση σχετικών εκθέσεων προς τις αρμόδιες αρχές σε θύματα εγκλημάτων.

Tι είναι το Trauma Coaching;

Το Trauma Recovery Coaching, σε βοηθάει να αναπτύξεις στρατηγικές και ένα προσανατολισμένο πλάνο δράσης για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Μπορεί να σκέφτεσαι «τι σχέση έχουν οι στόχοι με την αποκατάσταση του τραύματος, αυτά έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δεν έχουν βαθιές εσωτερικές πληγές».

Ε λοιπόν..όχι! Ο καθένας μας έχει στόχους, πράγματα στη ζωή που θέλει να πετύχει. Για κάποιους μπορεί να είναι εξασφάλιση μιας καλύτερης δουλειάς, για άλλους η υιοθέτηση πιο υγιών επιλογών ή η αναζήτηση των αληθινών τους ταλέντων και δυνατοτήτων. Για τους βαθιά πληγωμένους και τραυματισμένους ανθρώπους, οι στόχοι είναι εξίσου ιδιαίτερα σημαντικοί. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί στο εδώ και τώρα και να δούμε με ποιον τρόπο τα περιστατικά και οι καταστάσεις του παρελθόντος σε επηρεάζουν ακόμα «στο σήμερα». Αυτή συνειδητοποίηση είναι το κλειδί για την ανάκαμψη από το τραύμα και ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο.

H αναβλητικότητά μου είχε φτάσει στο πικ. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα δεν λειτουργούσα, η κοπέλα μου με παρακίνησε να ξεκινήσω coaching, στην αρχή ήμουν δισταχτικός για το εάν θα βοηθηθώ, μετά από έξι μήνες η ζωή μου άλλαξε έμαθα το γιατί και διαχειρίζομαι τo άγχος μου και αρχίζω και απολαμβάνω τη ζωή μου, ευχαριστώ για όλα!
Β.Κ.
Το φαγητό και η ζωή μου είχαν γίνει ένα… ήταν η μόνη λύση για έμενα να ανακουφίζομαι από άσχημα συναισθήματα. Στο traumahelp με βοήθησαν να ξεμπλοκάρω να δω τι γίνεται με εμένα και να διαχειρίζομαι τα άσχημα γεγονότα με πιο λειτουργικούς τρόπους
Κ.Τ.
Με το σύζυγο μου δεν ξέραμε τι να κάνουμε με την κόρη μας, μετά από τις συνεδρίες που έκανε η Μ. ευχαριστούμε κάθε μέρα το traumahelp, να την έχει ο Θεός καλά, «βρήκαμε» το παιδί μας, το παιδί μας πάλι χαμογελάει. Το ευχαριστώ είναι λίγο…
Μ.Π.
Είναι προσγειωμένη. Με εμπειρία. Αξιοπιστία. Εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Έχει οργανωμένο πλάνο δράσης. Μου αρέσει. Ευχαριστώ τον Θεό που τη βρήκα
Σ.Κ.
Ανυπομονώ για την κάθε συνεδρία. Ο κύριος στόχος της coach μου είναι να μάθω μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πώς να είμαι ευτυχισμένη εκτός διαδικτύου. Αυτό που θεωρώ πιο χρήσιμο είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόησή της για όλα τα θέματα που με απασχολούν. Αν παλεύεις με κάτι, είμαι σίγουρη ότι το Traumahelp μπορεί να σε βοηθήσει!
Ε.Π.
Έχω δοκιμάσει και άλλες μεθόδους. Στο Traumahelp η coach μου κατάφερε να μου δώσει μέσα σε λίγο χρόνο αυτό που έψαχνα να βρω για χρόνια. Μπορεί να ζώ στην επαρχία αλλά μέσα από την τεχνολογία μπορώ να δω τη coach μου από όπου κι αν είμαι. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον. Είμαι ευγνώμων που σε βρήκα
Τ.Ι.
Ένας άνθρωπος που πραγματικά ακούει. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν για να απαντήσουν αντί να ακούν για να καταλάβουν τι προσπαθείς να τους πεις. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενη
Α.Κ.