info@example.com

Σχετικά Άρθρα

Title Image

Πόλυ Κεφάλα

Home  /  Πόλυ Κεφάλα
Πόλυ Κεφάλα
Επιστημονικά Υπεύθυνη Traumahelp
(+0030) 697 5547 349
Book appointment
We are here for you

Book appointment

Ονομάζομαι Πόλυ Κεφάλα είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, είμαι κάτοχος δεύτερου πτυχίου στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις, η μεταπτυχιακή εξειδίκευση είναι στην κλινική ψυχολογία και είμαι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Τραύματος EMDR και στη Συμβουλευτική. Έχω εκπαιδευτεί με ώρες εποπτείας σε ψυχιατρικούς ασθενείς, σε άτομα τρίτης ηλικίας , σε έφηβους και έχω ολοκληρώσει και έναν κύκλο παρακολούθησης, με ανάλυση περιστατικών, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο.

Specialty Επιστημονικά Υπεύθυνη Traumahelp
Degrees Psychologist (MSc) | Communication (BSc)
Training Κλινική Ψυχολογία, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Τραύματος EMDR, Συμβουλευτική Ψυχολογία
Work Days Δευτέρα Σάββατο Κυριακή

Η δική μου ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι «θα γίνεις μάνα τώρα δε μπορείς να τρέχεις και γι’αυτά», κάπου στο ξεκίνημα του μεταπτυχιακού μου και παράλληλα στην εκπαίδευση της ψυχοθεραπείας, απαιτητικά προγράμματα και χρονικά και λόγω διαβάσματος, μένω έγκυος!

Στην αρχή δεν το ήξερε κανένας εκτός από το σύζυγο μου και τη μητέρα μου, οι πρώτοι μήνες δύσκολοι, ναυτίες, εμετοί και γενικά να συνειδητοποιήσω και εγώ η ίδια ότι έχω στα σπλάχνα μου μια ζωή. Όταν άρχιζε να γίνεται φανερή η εγκυμοσύνη και να περνούν οι μήνες, μου έλεγαν γιατί δεν σταματάς; Γιατί συνεχίζεις; Κάνε μία παύση από τις σπουδές δεν γίνεται. Εγώ έπεφτα», όμως πίστευα σε μένα και ήξερα ότι η Ψυχολογία είναι ο κόσμος μου, τελικά τα κατάφερα, λίγο πριν γεννήσω ολοκλήρωσα και το μεταπτυχιακό μου και το θεωρητικό κομμάτι της ψυχοθεραπείας με άριστα. Όμως μετά έμενε το πρακτικό κομμάτι με ώρες εποπτείας και να αναλάβω περιστατικά.

Συνήθως μας έδιναν ένα περιστατικό από το κέντρο ψυχοθεραπείας και το δεύτερο έπρεπε να το βρούμε εμείς για να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, μου δίνουν λοιπόν, έξι μήνες μετά τη γέννα να αναλάβω περιστατικά, μία περίοδος πολύ δύσκολη και παράλληλα η πιο ευχάριστη, αφού ο θηλασμός απαιτεί να είσαι συνεχώς με το μωρό σου, όμως παρόλα όσα μου έλεγαν εγώ δεν το έβαλα κάτω και ολοκλήρωσα «μαζί με το μωρό μου»! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ικανός άνθρωπος είναι αυτός που κυνηγά τα όνειρα του και τους στόχους του κάνοντας τις προσπάθειες του σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται. Είτε χάσει είτε κερδίσει έχει τη συνείδηση του ήρεμη ότι προσπάθησε, η προσπάθεια καθορίζεται με την ικανότητα σου.

Τι υπενθυμίζω στον εαυτό μου

Προσπάθησα αρκετά για να καταφέρω αυτό που πάντα ονειρευόμουν, βάδιζα με γνώμονα τα όνειρά μου και σκεφτόμουν ότι η προσπάθεια είναι αυτή που θα με κάνει να παλέψω για κάθε στόχο μου, κρατώντας πάντα ισορροπίες για να έχω μια καθημερινότητα λειτουργική.
Είτε κερδίσεις, είτε χάσεις ξέρεις πως προσπάθησες και πως αγωνίστηκες γι’αυτό που θες. Η ζωή έχει διακυμάνσεις, σημασία έχει να μπορέσεις να λειτουργήσεις σε κάθε κατάσταση ισορροπώντας τη λογική με το συναίσθημα , κάτι άλλο που υπενθυμίζω σε κάθε μητέρα ή όποιο πρόσωπο φροντίδας έχει αυτό το ρόλο, καθώς και σε μένα “δε χρειάζεται να είσαι τέλεια μαμά, να είσαι απλά διαθέσιμη”.

Τι σημαίνει το εδώ και τώρα

Είναι πολύ δύσκολο κανείς να σκέφτεται συνεχώς το παρελθόν και από την άλλη να σκέφτεται κανείς το μέλλον. Αυτό το εκκρεμές του μαύρου ή του άσπρου δεν σου δίνει το γκρι, δηλαδή το σήμερα, το εδώ και τώρα και συνεχώς χάνεις στιγμές, είτε μηρυκάζοντας το παρελθόν είτε το μέλλον. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες στιγμές, μήνες είτε και χρόνια όπου η μέχρι τώρα εμπειρίες σου δεν σε βοήθησαν, όμως πρέπει να αποφασίσεις πως τελικά θες να ζήσεις με τη θλίψη του παρελθόντος, με το άγχος για το μέλλον ή με τις στιγμές που σου προσφέρει η ζωή στο σήμερα…

Περισσότερα για εμένα

Η Πόλυ Κεφάλα είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ηλεκτρονικού Τραύματος. Η κλινική της εμπειρία ξεκινάει σε οικοτροφεία όπου σκοπός της λειτουργίας τους είναι η επανένταξη των ψυχικά πασχόντων στην κοινότητα με προγράμματα απασχόλησης και βελτίωσης των ψυχοσυναισθηματικών τους σχέσεων. Η ίδια συμμετείχε στις κλινικές ομάδες και εποπτείες του κλινικού έργου ώστε να εμβαθύνει σε θέματα που σχετίζονται με τις ανάγκες ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα.

Επιπλέον, η κλινική της εμπειρία συνεχίστηκε σε μονάδες ηλικιωμένων, ασθενών με άνοια και στην αποκατάσταση ηλικιωμένων ανθρώπων, εστιάζοντας στις νοητικές και συναισθηματικές εφεδρείες των ενοίκων.

Επίσης, στο παρελθόν είχε εργαστεί σε πολυχώρο δημιουργίας ατόμων με νοητική υστέρηση, φάσμα αυτισμού και σύνδρομο Down.

Τα τελευταία χρόνια η Πόλυ Κεφάλα με βάση την κλινική της εμπειρία αλλά και ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια αναλαμβάνει κάθε ζήτημα που σχετίζεται με την ψυχική υγεία τηρώντας το πρωτόκολλο θεραπείας και πάντα με γνώμονα τους κανόνες δεοντολογίας.

Οι ιδεοληψίες μου είχαν φτάσει στο πικ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα δεν λειτουργούσα, η κοπέλα μου με παρακίνησε να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία, στην αρχή ήμουν δισταχτικός για το εάν θα βοηθηθώ, μετά από έξι μήνες η ζωή μου άλλαξε έμαθα το γιατί και διαχειρίζομαι τις ιδεοληψίες μου, έφυγε το υπερβολικό άγχος μου και αρχίζω και απολαμβάνω τη ζωή μου, ευχαριστώ για όλα!
Β.Κ.
Το φαγητό και η ζωή μου είχαν γίνει ένα… ήταν η μόνη λύση για έμενα να ανακουφίζομαι από άσχημα συναισθήματα, το προσωπικό στο κέντρο ψυχικής υγείας και ηλεκτρονικού τραύματος με βοήθησαν να ξεμπλοκάρω να δω τι γίνεται με εμένα και να διαχειρίζομαι τα άσχημα γεγονότα με πιο λειτουργικούς τρόπους
Κ.Τ.
Με το σύζυγο μου δεν ξέραμε τι να κάνουμε με την κόρη μας, μετά από τις συνεδρίες που έκανε η Μ. ευχαριστούμε κάθε μέρα το προσωπικό του traumahelp, να τις έχει ο Θεός καλά, «βρήκαμε» το παιδί μας, το παιδί μας πάλι χαμογελάει. Το ευχαριστώ είναι λίγο…
Μ.Π.
Είναι προσγειωμένες. Με εμπειρία. Αξιοπιστία. Εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Έχουν οργανωμένο πλάνο δράσης. Μου αρέσει. Ευχαριστώ τον Θεό που τις βρήκα
Σ.Κ.
Ανυπομονώ για την κάθε συνεδρία. Ο κύριος στόχος της θεραπεύτριάς μου είναι να μάθω μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πώς να είμαι ευτυχισμένη εκτός διαδικτύου. Αυτό που θεωρώ πιο χρήσιμο είναι η ενσυναίσθηση και η κατανόησή της για όλα τα θέματα που με απασχολούν. Αν παλεύεις με κάτι, είμαι σίγουρη ότι το Traumahelp μπορεί να σε βοηθήσει!
Ε.Π.
Έχω δοκιμάσει και άλλους θεραπευτές. Στο Traumahelp κατάφεραν να μου δώσουν μέσα σε λίγο χρόνο αυτό που έψαχνα να βρω για χρόνια. Μπορεί να ζώ στην επαρχία αλλά μέσα από την τεχνολογία μπορώ να δω τη σύμβουλό μου από όπου κι αν είμαι. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον. Είμαι ευγνώμων που σε βρήκα
Τ.Ι.
Θεραπευτές που πραγματικά ακούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν για να απαντήσουν αντί να ακούν για να καταλάβουν τι προσπαθείς να τους πεις. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενη
Α.Κ.